A+ A A-

Bednářová Eva

bednarova150.jpg

Eva Bednářová (*8. 5. 1937, Praha - †6. 12. 1986, Praha)

grafička, ilustrátorka

Vystudovala VŠUP v Praze (prof. A.Strnadel). Patřila mezi kmenové ilustrátory Sluníčka.

Ocenění 
1967 – 1. cena za grafiku na I. pražském salónu
1968, 1970, 1974, 1975, 1978, 1980, 1983 – čestné uznání v soutěži Nejkrásnější kniha roku
1969 – Grand Prix na II. mezinárodním bienále ilustrací, Bratislava
1972 – 1. cena na V. mezinárodním bienále ilustrací a užité grafiky, Brno
1977 – Stříbrná medaile IBBY, Lipsko

Bibliografie
Franková Hermína: Plavčík a sardinky, 1965
Franková Hermína: Blázni a Pythagoras, 1966
Pujmanová Marie: Předtucha, 1967
Bezruč Petr: Verše milostné, 1967
Bezděková Zdeňka: Říkali mi Leni, 1967
Hamsun Knut: Viktorie, 1968
Šafránek Ota: Firma Hrášek a bernardýn, 1970
Vladislav Jan: Kapitán Tulipán a princezna z Bordeaux, 1970
Scheinpflugová Olga: Pohádky, 1971
Šťovíčková Dana a Milada: Tři zlaté Buddhovy vlasy a jiné čínské pohádky, 1972
Hejná Olga: Knoflíková pohádka, 1974
Pludra Beno: Chlapec a bílá mušle, 1975
Rolland Romain: Petr a Lucie, 1975
Šlosar Dušan: Výpravy z osmého poschodí, 1975
Hejná Olga: Žluťásek Apolenka a 33 pohádek, 1975
Spenser Edmund: Svatební píseň, 1975
Kučera Ctirad: Krymské legendy, 1975
Puškin Alexandr Sergejevič: Evžen Oněgin, 1975
Pavel Ota: Fialový poustevník, Smrt krásných srnců, Jak jsem potkal ryby, 1977
Boušek Karel: O čem si budeme povídat, 1978
Šťovíčková Dana a Milada: Brokátový obraz, 1978
Gabeová Dora: Dávno, 1978
Lermonton Michail Jurjevič: Strážný zvon, 1979
Niit Ellen: Majolenka, 1981
Zeyer Julius: Zelený vítěz, 1981
Umezaki Haruo: Bláznivý drak, 1982
S čerty nejsou žerty, 1983
Tanizaki Junichiro: Most snů, 1983
Hrdličková Věra: Příběhy o soudci Ookovi, 1984
Wilde Oscar. Pohádky, 1984
Dostojevskij Fedor Michajlovič: Věčný manžel, 1985
Ball Georgij Alexandrovič: Schovávaná se sluníčkem, 1986
Tvrdíková Michaela: O statečném Kendebajovi, 1986
Dostojevskij Fedor Michajlovič: Idiot, 1986
Babel Isaak Emmanuilovič: Historie mého holubníku, 1986
Hrubín František: Živote, postůj, 1987
Fantastický dekameron, 1987
Dostojevskij Fedor Michajlovič: Zločin a trest, 1988
Kašpar Oldřich: O modré volavce, 1988

bednarova scheinpflugova pohadky 2
Olga Scheinpflugová / Pohádky / ilustrace Eva Bednářová Mladá Fronta, 1971

bednarova scheinpflugova pohadky 5
Olga Scheinpflugová / Pohádky / ilustrace Eva Bednářová Mladá Fronta, 1971

04 knoflikova pohadka hejna bednarova
Knoflíková válka / Olga Hejná / ilustrace Eva Bednářová / Albatros, 1974

01 knoflikova pohadka hejna bednarova
Knoflíková válka / Olga Hejná / ilustrace Eva Bednářová / Albatros, 1974

OBRAŤE LIST A ČTĚTE DÁL... Bednářová Eva

Přidejte informaci k článku

Bezpečnostní kód
Obnovit