A+ A A-

Mahler Zdeněk

mahler150.jpg

Zdeněk Mahler (*7. 12. 1928, Batelov u Telče)

spisovatel, dramaturg, scénárista, překladatel

Vystudoval FF UK v Praze, od roku 1961 svobodné povolání

Bibliografie:
Boj Julia Fučíka za pravdu o Sovětském svazu, 1952
Julius Fučík a první republika, 1954
Bůh a lokomotiva, 1961
Mlýn, 1965
Jak se stát bubeníkem královské gardy, 1965
Hledání zlatého věku, 1965
Sally, tvá kamarádka z Anglie, 1967
Normálka, 1967
Nález v krajině srdeční, 1974
Neohlížej se, jde za námi kůň, 1983
Sbohem, můj krásný plameni, 1984
Indický hlavolam, 1987
Nekamenujte proroky, 1988
Spirituál bílého muže, 1990
Katedrála sv. Víta l., 1994
Maiestas Carolina, 1996
Poselství v láhvi od whisky, 1997
Kdo svůj národ miluje, nešetří ho, 1999
Příbeh města, 2000
Nokturno, 2000
Ano, Masaryk, 2002
Bouda Jiří: Antonín Dvořák a lokomotivy, 2004
Král a lazebnice, 2006
Kroky slavných v regionu karlovarském, 2007
New York, 2008
Krajan, Gustav Mahler, 2009
Katedrála (3. aktual. vydání), 2011

OBRAŤE LIST A ČTĚTE DÁL... Mahler Zdeněk,

Přidejte informaci k článku

Bezpečnostní kód
Obnovit