Vzdělaní hledají způsob. Nevzdělaní hledají důvod.

A+ A A-

Kameníček Jan

kamenicek jan

Jan Kameníček (15. března 1955 v Praze)

scénárista, spisovatel

Spisovatel Jan Kameníček původně vystudoval Střední průmyslovou školu stavební. Posléze však také na Pražské konzervatoři absolvoval obor violoncello, což určilo Kameníčkovo další směřování. Po absolutoriu na konzervatoři Jan Kameníček nastoupil do Československého rozhlasu. Už za rok se ale pro široký tvůrčí potenciál osamostatnil. Od roku 1980 tak Jan Kameníček až doposud působí ve svobodném povolání.
Více: http://jankamenicek.cz

Bibliografie
Zdánlivé zbytečnosti (2013)
Ikarovy monology (2012)
In the house (2011)
Daidalova zoufalství (2009)
Du kannst mein angesicht nicht schauen (2009)
Nie bedziesz mogl ogladac mojego oblicza (2009)
Vacant (2005)
Mezi spánkem (2004)
Daidalova zoufalství (2003)
Dům (2001)
Rekviem za kantora Bacha (2000)
Konvikt (2000)
En ten tý ny (1995)
Vznik románu v sonátové formě (1992)
Dům (1990)
Rekviem za kantora Bacha (1988)

 

OBRAŤE LIST A ČTĚTE DÁL... Kameníček Jan

Přidejte informaci k článku

Bezpečnostní kód
Obnovit