houf150.jpg

Ivo Houf (*15. 6. 1933)

- český filmový architekt a výtvarník, ilustrátor

Ilustrované knihy
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Kalich, 1992)
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Albatros, 2002)
Kahoun, Jiří. Příhody včelích medvídků (Albatros, 2005)
Kahoun, Jiří. Včelí medvídci od jara od zimy (Albatros, 2007)

Filmografie
1997 Pták Ohnivák [výtvarník .... návrh a realizace loutek]
1992 Dvanáct měsíčků [TV hra] [výprava-architekt]
Kačenka a strašidla [výtvarník]
Kačenka a zase ta strašidla [výtvarník]
1991 O zapomnětlivém černokněžníkovi [výtvarník]
1970 Pinocchiova dobrodružství II. [TV film] [výtvarník .... loutek]
1967 Pinocchiova dobrodružství [TV film] [výprava-architekt]
1963 Tři zlaté vlasy děda Vševěda [výtvarník]
1962 Malý Bobeš ve městě [výtvarník .... ilustrace]
1961 Malý Bobeš [výtvarník]
1959 Prázdniny v oblacích [kostýmy] [výtvarník]


Zdroj: https://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=438

medvidci1.jpg


Inspirující myšlenky...

Argumentační klam (též řečnický trik) je v řečnictví takový výrok, jehož smyslem je porazit či přesvědčit oponenta bez ohledu na pravdivost zastávaných názorů. Podstatou argumentačního klamu bývá nenápadné porušení pravidel logického důkazu, působení na emoce místo na rozum, případně obojí. Argumentační klamy bývají oblíbenou součástí argumentace propagandy a manipulátorů. Podstatou klamu je najít velmi slabý až hloupý argument, který by mohla zastávat protistrana (ale zpravidla jej nezastává). Ten demonstrativně rozcupovat na cucky a budit při tom zdání, že se všemi argumenty protistrany se lze takto snadno vypořádat. Např.: Zastánci potratů vám budou tvrdit, že jít na potrat je levnější, než kupovat výbavu pro dítě. To je ale zjevný nesmysl – do ceny potratu je totiž třeba započítat i nezbytnou hospitalizaci, nemluvě o tom, že na výbavu pro novorozence naše vláda nabízí zvláštní sociální příspěvky. Je tedy jasné, že neexistují žádné rozumné důvody, proč potraty povolovat.
Koukolík