plickova150.jpg

Edita Plicková (*13. 10.1940, Praha)

Ilustrátorka, grafička

Cena Noci s Andersenem
Dagmar Lhotová a Zdeněk K. Slabý: Pohádky, které přinesl vítr, ilustrace Edita Plicková, Rubico

Bibliografie

Hádej, co je to? 1970
Schwertner Jiří: Včera pršelo, 1972
Syrovátka Oldřich: Tvůj velký svět, 1976
Karmín Petr: Rybí kalendář, 1978
Fischerová Daniela: Máme rádi zvířata, 1978
Zlomíš-li či nezlomíš-li si jazýček, 1979
Parma Miloš: Jaké chceme být? 1979
ABC docela malých doktorů, 1979
Čehovský Jiří: Budulínek, 1980
Rok správného zálesáka, 1982
Jak kočka Majda přišla o fousky, 1983
Herinková Vlasta: Ruský jazyk hrou, 1985
Mika Vladimír: Velké prádlo kočičky Majdy, 1986
Skomjakov Sergej Michajlovič: Zelená kuchyně, 1988
Klímová Květoslava: Říkánky pro nejmenší, 1988
Wildová Olga: můj pomocník při táboření, 1988
Tetourová Marie: Hrátky pro kamarádky, 1988
Tetourová Marie: Správným klukům, 1989
Podhajská Zdenka: Interessantes aus dem Welt der Pflanzen, 1989
Stránský Michal: Řemesla, 1990
Khun Jaroslav: Nemocné pohádky, 1991
Ebr Vratislav: Můj zlozvyk při čtení, 1992
Janáčková Blanka: Á bé cé dé, k-o-č-k-a pře-de, 1993
Zvířátka z celého světa, 1994
Šimíčková Helena: Umíš správně odpovědět, 1994
Dvořáčková Vlasta: Na pasece v modrém kvítku, 1994
Tetourová Marie: Když se štěně narodí…, 1994
Fiala Luděk: Netopýr Písk a hraboš Hryzálek, 1995
Dvořáková Dana: Náš slabikář, 1996
Maxi škola, 1996
Vandrovní knížka pro správné kluky a holky, 1997
Fialová Ivana: Rozumíš mi? 1997
Komárek Lumír: Pohádky a omalovánky do postýlky, 1997
Bartoňová Miroslava: Hravé počítání pro speciální mateřské školy, 1997
Štěrbová Zdeňka, Čteníčko, 1997
Kočárek Eduard: Přírodopis pro 6. ročník ZŠ, 1998
Otesánek, 1998
Komárek Lumír: Další pohádky do postýlky, 1998
Blumentrittová Vlasta: Čtení hned po slabikáři, 1998
Drahoňovská Hana: Pohádky do postýlky, 1999
Tetourová Marie: O Koblížkovi, 1999
Štíplová Ljuba: Hrajeme si s abecedou, 1999
Tetourová Marie: Poslouchám tě pohádko, 2000
Tetourová Marie: Velký rádce předškoláka, 2001
Elmanová Olga: Příhody králičích kluků, 2001
Fiala Luděk: Pohádky z Afriky, 2001
Perníková chaloupka, 2001
Štíplová Ljuba: Hrajeme si celý rok, 2001
Červená Karkulka, 2001
Tetourová Marie: Svět plný sluníček, 2002
Říkej s námi, co už víš, 2002
Riegerová Alena: Pohádky z naší zahrádky, 2002
O Popelce a jiné pohádky, 2002
Černík Michal: Jak dědeček měnil, 2002
Tetourová Marie: Tři kamarádi, 2003
Tetourová Marie: Těžký život uličníka, 2003
Blumentrittová Vlasta: První čtení, 2003
O Šípkové Růžence, 2003
Tetourová Marie: Mája na venkově, 2003
Tetourová Marie: Barvy, 2003
Tralala-tralala. 2004
Elmanová Olga: Příhody Chrochtíka a jeho přátel, 2004
Bukáčková Jaroslava: První počítání, 2004
Tetourová Marie: Počítej, 2004
Adamovská Marie:Děti v dopravním provozu, 2004
Adamovská Marie: Děti a hry, 2004
Němcová Božena: České národní pohádky, 2004
Saniová Jitka: Už vím proč, 2005
Obrázkový slovník, 2005
Erben Karel Jaromír: Národní pohádky, 2005
Adamovská Marie: Děti a slušné chování, 2005
Abeceda chytrých dětí, 2005
Tetourová Marie: Velký rádce prvňáčka, 2006
Royová Kristina: Ve sluneční krajině, 2006
Štíplová Ljuba: Pohádky s hádankami,.2006
Kočka leze dírou, 2006
Adamovská Marie: Děti a ekologie, 2006
Sluníčko zachází za hory, 2007
Krolupperová Daniela: Putování za nejmocnějším kouzlem, 2007
Tetourová Marie: Poslouchám tě, pohádko, 2007
Pospíšilová Zuzana: Pohádky před spaním, 2007
Lhotová Dagmar a Slabý Zdeněk K.: Pohádky, které přinesl vítr, 2007
Nejkrásnější české pohádky, 2007
Hamzáčková Krista. Je nás pět, 2007
Adamovská Marie: Děti a zdraví, 2007
Švancarová Daniela: Čtení, zdraví, malování, 2007
Cyril a lesní skřítek, 2007

plickova450_2.jpg

plickova450_1.jpg

Inspirující myšlenky...

Nejradši jsem sám, to mne nikdo neruší. Neboť všichni se vracejí stále k témuž tématu, jak se jim vede špatně a jak se jim vede dobře, tomu se to líbí, onomu se to nelíbí, a brzy zas jsou u věcí, které tvoří jejich život. Dříve jsem jistě právě tak žil, ale teď nenacházím v sobě nic společného s těmito věcmi... Mnohdy sedím s některým z nich v hospodské zahrádce a pokouším se jim vysvětlit, že v tom je už vlastně všecko: moci tak tiše sedět. Přirozeně, že tomu rozumějí, přiznávají to, shledávají to taky, ale jen slovy, jen slovy, to je to, cítí to, ale stále jenom napolo. Jiný jejich život lpí na jiných věcech, jsou tak rozděleni, nikdo to ne cítí celým svým životem; ani já sám neumím dobře říci, co myslím.
Erich Maria Remarque (1898 – 1970), Na západní frontě klid