richter_marina Marina Richter (*21. 6. 1962, Moskva)

Ilustrátorka, grafička, malířka

Vystudovala Francouzské lyceum a Střední umělecko-průmyslovou školu v Moskvě, obor miniatura a ikona. Od roku 1983 žije a pracuje v Praze. V roce 1990 absolvovala VŠUP, obor ilustrace a grafika. Autorka je zastoupena v soukromých sbírkách v České republice, Německu, Francii, Itálii, USA, Belgii, Švýcarsku, Japonsku a Rusku.

Bibliografie:

Ruské pohádky, 1983
Žil, byl Něstěrka, 1985
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ, 1989
W. Shakespeare: Král Lear, 1990
M. Zinnerová: Princezna Rozmarýnka, 1995 (Princezna z třešňového království, 2001
J. Ptáčková: Raduji se ze života, ale většinou ne, 1995
W. Shakespeare: Sonety, 1997
J. Koutecký: Vodníček Buližníček, 1997
Svět tiché krásy, 1998
R. Bach: Nikdo není daleko, 1999
E. Hudečková: Sedmihlásek, 2002
J. Koutecký: Vodníček Buližníček, 2005
A. Lindgren: Jižní louka, 2012
E. T. A. Hoffmann: Louskáček a Myší král, 2013

marina_richter_2

marina_richter_1

Inspirující myšlenky...

Censor je tužka, která se stala člověkem, anebo člověk, který se stal tužkou, živou bytostí se stavší škrt přes plody ducha, krokodýl, který číhá na březích proudu idejí a literátům, kteří po něm plují, ukusuje hlavy. Censura je mladší ze dvou hanebných sester, starší se jmenuje Inkvizice. Censura je živé doznání mocných tohoto světa, že dovedou jen šlapat po zhlouplých otrocích... Já jsem úřední osoba, a my od úřadu nemáme rádi, když je člověk smělý.
Johann Nepomuk Nestroy (1801-1862)