tomanek150.jpg

Jan Tománek (*14. 12. 1947, Praha)

malíř, ilustrátor, grafik, věnuje se také plakátové a animované tvorbě.

Vystudoval VŠUP u prof. Zdeňka Sklenáře.

Bibliografie

Sýs Karel: Co všechno svítí, 1983
Sýs Karel: Co všechno létá, 1984
Klement  Bohumil: Český jazyk pro 7. ročník ZŠ, 1984
Lahoda Zdeněk: 2x inspektor Láska, 1984
Kahoun Jiří: Největší rybáři, 1985
Jobánek Jiří: Hledání uzlů, 1985
Rozman Smljan: Příhody obláčky Nezbedy, 1987
Čechura Rudolf: Hugo z hor, 1989
Čechura Rudolf: Případ medvěd 09, 1990
Hronová Karla: Čeština pro cizince, 1993

TV seriály

spolu s manželkou Dagmar Doubkovou
Balabání
Dobrodružství pod vrbami
Kamarádi pana Semtamťuka

tomanek450.jpg

Inspirující myšlenky...

Skoro celý den jsem věnoval četbě Lucretia. Čtu pomalu, vychutnávám si každé slovo. Je to požitek číst něco takového. Tohle kdybych se býval učil ve škole, namísto těch suchopárných, nezajímavých faktů, nicneříkajících vzorečků a nerozluštitelných rovnic, možná bych byl získal větší chuť do učení a silnější náklonnost k vědění.
Misantrop, Reinlebensborn