dvorak jiri

Jiří Dvořák (*1970, Frýdlant v Čechách)

spisovatel

Vystudoval Vysokou školu zemědělskou, pracuje jako redaktor.

Bibliografie
Šmalcova abeceda, Baobab 2010
Slepice a televize, Baobab 2011
Co si doma povídáme, Svojtka 2011
Co si děti vyprávěly, Svojtka 2011
Zvířátka kolem nás, Svpjtka 2012
Zpátky do Afriky! Baobab 2012
Rostlinopis: podivuhodné pravdy a výmysly ze zeleného světa,Baobab 2012
Tashlin Frank: Medvěd, který nebyl (překlad), Baobab 2012
Hrajeme si s králíčkem, Svojtka 2012

Inspirující myšlenky...

Mnich: "Ty nejsi odsud. Kdo jsi?" / Ašóka: "Já? Já jsem obyčejný poutník." / Mnich: "Skutečně? Slunce zůstane sluncem, i když je za mraky. Tvůj osud říká, že v žádném případě nejsi obyčejný." / Ašóka: "Ano? A v čem spočívá můj osud? Že jsem princ? Hm? Budu jednoho dne korunován? Budu jednoho dne císařem?" / Mnich: "I císařové jsou obyčejní. Tvůj osud je větší než koruna." / Ašóka: "Ale přece: čí osud předčí osud císaře?" / Mnich: "Poutníkův - když dojde na konec své cesty." /
Film Ašoka (2001)