dvorakova petra

Petra Dvořáková (*1977)

spisovatelka

Autorka žije ve Velkém Meziříčí. Ve čtrnácti letech vstoupila do kláštera. Vystudovala střední zdravotnickou školu. Krátce pracovala jako anesteziologická sestra. Její mladší syn onemocněl leukémií. Do povědomí vstoupila svou první knihou Proměněné sny, za kterou získala v roce 2007 cenu Magnesia Litera. Dálkově vystudovala filozofii na Masarykově univerzitě v Brně. Nyní pracuje jako novinářka a PR manažerka v bance pupečníkové krve.

Bibliografie:
Proměněné sny (2006, Host, Magnesia Litera 2007 za publicistiku)
Já jsem hlad (2009, Host)
Julie mezi slovy (2013, Host)
Flouk a Líla (2015)
Sítě (2016, Host)
Každý má svou lajnu (2017, Host)


Inspirující myšlenky...

Jsme tady mezi spoustou lidí. Uprostřed tolika lidí se mě po nějaké době vždycky zmocní panika. Mám pocit, že by mě mohli duševně umačkat. Kdybych tu zůstal, asi bych se dal do křiku.... Někdy člověk přečte celou knihu a nenajde jedinou větu, kterou by si zapamatoval a mohl citovat. A co s takovou knihou, řekněte?...Naštěstí u mne lidé nezůstavují mnoho stop. Snadno na mne udělají dojem, jako loď brázdu na vodě. Ale voda se zase zavře.
Aldous Huxley, Kontrapunkt