frantova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuzana Frantová (*10. 1. 1984, Praha)

Vystudovala Literární akademii v Praze, kde navštěvovala semináře tvůrčího psaní Ivony Březinové, Daniely Fischerové a Milana Uhdeho.

Podílela se na vzniku časopisu Lokální anestézie, pracovala jako produkční divadelní společnosti Kulich a své organizační schopnosti uplatňuje při plánování besed literární skupiny Hlava nehlava, které je členkou. Pro Český rozhlas připravovala s kolektivem autorů pořad Školník Koudelka. V edici Prvotiny Literární akademie jí vyšla kniha s názvem Děti ráje a nakladatelství Albatros vydalo její samostatnou prvotinu určenou dětem, Vikinská princezna.

Je spoluautorkou úspěšné knihy pro děti Zuby nehty, knih Tisíc jizev a Ruce vzhůru. Stejný kolektiv autorů v současné době připravuje ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ další sbírku povídek.


Bibliografie:

Zuby nehty (Albatros 2007)
Tisíc jizev (Albatros 2008)
Děti ráje (Literární akademie 2008)
Ruce vzhůru (Knižní klub 2009)
Vikinská princezna (Albatros 2010)
 

 

 

 


Inspirující myšlenky...

Rozmnožovat se chtějí všechny druhy, ale zatímco každý jiný druh zastaví své množení, když překročí únosnou kapacitu svého ekosystému, Lidé využívají technologie k tomu, aby únosnou kapacitu planety zvýšili pro svůj vlastní druh (a pro několik jiných, které vykořisťují) na ještě vyšší úroveň spotřeby. Jsou dokonce s to odvracet všechny nakažlivé choroby, jež udržují populace ostatních druhů v snesitelném množství.
Gaia Liberation Front