frantova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuzana Frantová (*10. 1. 1984, Praha)

Vystudovala Literární akademii v Praze, kde navštěvovala semináře tvůrčího psaní Ivony Březinové, Daniely Fischerové a Milana Uhdeho.

Podílela se na vzniku časopisu Lokální anestézie, pracovala jako produkční divadelní společnosti Kulich a své organizační schopnosti uplatňuje při plánování besed literární skupiny Hlava nehlava, které je členkou. Pro Český rozhlas připravovala s kolektivem autorů pořad Školník Koudelka. V edici Prvotiny Literární akademie jí vyšla kniha s názvem Děti ráje a nakladatelství Albatros vydalo její samostatnou prvotinu určenou dětem, Vikinská princezna.

Je spoluautorkou úspěšné knihy pro děti Zuby nehty, knih Tisíc jizev a Ruce vzhůru. Stejný kolektiv autorů v současné době připravuje ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ další sbírku povídek.


Bibliografie:

Zuby nehty (Albatros 2007)
Tisíc jizev (Albatros 2008)
Děti ráje (Literární akademie 2008)
Ruce vzhůru (Knižní klub 2009)
Vikinská princezna (Albatros 2010)
 

 

 

 


Inspirující myšlenky...

Připraví vás škola na vstup do světa práce? Pokud máte v plánu drhnout podlahu nebo montovat plastové hračky celý svůj život, pak ano. Škola vám zlomí ducha, abyste později nebojovali, když se vám v dospělosti neděje nic nádherného. Když na to přijde, škola vás připraví na přijetí jakékoliv práce, kterou nemáte rádi, ať už to je doktor nebo sekretářka. Škola vás však nenaučí, jak najít své vlastní sny a jak je uskutečnit.
Grace Llewelyn