kamenicek jan

Jan Kameníček (15. března 1955 v Praze)

scénárista, spisovatel

Spisovatel Jan Kameníček původně vystudoval Střední průmyslovou školu stavební. Posléze však také na Pražské konzervatoři absolvoval obor violoncello, což určilo Kameníčkovo další směřování. Po absolutoriu na konzervatoři Jan Kameníček nastoupil do Československého rozhlasu. Už za rok se ale pro široký tvůrčí potenciál osamostatnil. Od roku 1980 tak Jan Kameníček až doposud působí ve svobodném povolání.
Více: https://jankamenicek.cz

Bibliografie
Zdánlivé zbytečnosti (2013)
Ikarovy monology (2012)
In the house (2011)
Daidalova zoufalství (2009)
Du kannst mein angesicht nicht schauen (2009)
Nie bedziesz mogl ogladac mojego oblicza (2009)
Vacant (2005)
Mezi spánkem (2004)
Daidalova zoufalství (2003)
Dům (2001)
Rekviem za kantora Bacha (2000)
Konvikt (2000)
En ten tý ny (1995)
Vznik románu v sonátové formě (1992)
Dům (1990)
Rekviem za kantora Bacha (1988)

 

Inspirující myšlenky...

Cožpak časopisy jsou svobodné? Jsme snad my svobodní? Když si pomyslím, že je zapotřebí snad osmadvaceti formalit, aby se mohla spustit loďka na řeku, dostávám chuť odstěhovat se mezi lidožrouty! Vláda nás požírá! Všechno náleží jí, filosofie, právo, umění, boží vzduch. Připíjím na úplné zničení nynějšího řádu, to jest všeho, čemu se říká výsada, monopol, direkce, hierarchie, autorita, stát!
Gustave Flaubert (2.12. 1821 – 8.5. 1880), Citová výchova