kratky radovan

Radovan Krátký
(*29. 10. 1921, Stará Hlína (u Třeboně) - †30. 4. 1973, Praha)

spisovatel, novinář, překladatel, editor

Bibliografie: (mimo překlady)
Apoštol míru J. A. Komenský (s V. Stejskalem), 1949
Ctnostné příběhy a taškářské povídačky, 1953
Pojďte s námi dělat satiru, 1954
Pásek, 1954
Abeceda hlouposti menší i větší, 1955
Jednadvacet sensací, 1956
Bylo-nebylo, 1956
Lodní deník, 1957
Na lovu mořských ďáblů, 1959
Pamflety, 1961
Bubáci aneb Malý přírodopis duchů, přízraků a strašidel, 1961
Tajuplnosti, mámidla a kejkle, 1964
Myšulín, 1964
Hantýrka pro samouky, 1965
Snář, 1966
Báje, žerty, pohádky a dobrodružné skazky o putování na Měsíc, 1967
Poučný a zábavný prostonárodní kalendář, 1968
Kocourkovské povídačky, 1969
Košilaté epopeje, 1970
Galantní poezie, 1970
Dobrodruzi pěti moří, 1970
Jihočeské pověsti, 1996

Inspirující myšlenky...

Barva je velice důležitá svým emocionálním sdělením. Jsem pro čistou jednoduchou formu a barvu, barevné hýření nevylučuji, je-li dáno barevným cítěním a kulturou a může být i nesmírně krásné. V umění, v životě a také v módě. Kontrast a harmonie jsou principy, kterými se řídím.
Květa Pacovská, ilustrátorka