niedl

František Niedl (*7. 4. 1949, České Budějovice)

spisovatel

Bibliografie:
Skleněný vrch, 1989
Slunce na útěku, 2004
Čtvrtý králův pes, 2006
Čas vlků, 2008
Poslední batalion, 2009
Pohled šelmy 2010
Štvanice, 2011
S vlčí hlavou v erbu, 2011
Útěk do pekel, 2012
Platnéř, 2012
Past. 2012
Pavoučí síť. 2013

Inspirující myšlenky...

Není pochyb o tom, že naše zapomínání na mimolidskou přírodu je dnes udržováno způsoby mluvy, které jednoduše inteligenci ostatních druhů i přírody obecně popírají, stejně jako samotnými způsoby fungování naší civilizované existence - nepřetržitým hukotem motorů, který vylučuje možnost vnímat hlasy ptáků i větrů, elektrickým osvětlením, které zastiňuje nejen hvězdy, ale i samotnou noc, klimatizací, která stírá rozdíly ročních období...
David Abram, Kouzlo smyslů