niedl

František Niedl (*7. 4. 1949, České Budějovice)

spisovatel

Bibliografie:
Skleněný vrch, 1989
Slunce na útěku, 2004
Čtvrtý králův pes, 2006
Čas vlků, 2008
Poslední batalion, 2009
Pohled šelmy 2010
Štvanice, 2011
S vlčí hlavou v erbu, 2011
Útěk do pekel, 2012
Platnéř, 2012
Past. 2012
Pavoučí síť. 2013

Inspirující myšlenky...

Občas mě napadá, že bych si přál žít před vynálezem násobilky a rozhodně před obdobím rozvinuté moderní fyziky a chemie, tedy ještě než jsme všechno věděli - chtěl bych zažít ČISTÝ; KOUZELNÝ SVĚT! Ale přesně tak před sebou vidím svět v tuto chvíli, kdy sedím před obrazovkou počítače a píšu ti tyto řádky. Sám jsem vědec a nestavím se k žádné vědě odmítavě, ale zároveň mám mytické, skoro animistické chápání světa. Nikdy jsem nedovolil Newtonovi nebo Darwinovi, aby setřeli pel z mystérií života.
Jostein Gaarder, Dívka s pomeranči