stolicky peter

 

 

 

 

 


Peter Stoličný (*19. 3. 1945)

původně slovenský spisovatel a scénárista

Studoval réžii a dramaturgii v Praze. Později pracoval v Bratislavě jako televizní a divadelní dramaturg. V současné době žije v Česku a vyučuje mediální komunikaci.

Bibliografie:

Tri muzikály (hudebnina), 1979
Dve záhady, 1987
Polepetko (hra, muzikál, naposled i knižně) 1987
Rozprávky o dopravných značkách, 1987
Šimpanzi zo siedmej C, 1998
Tarzan v Atlantidě, 1993
Kuchárska kniha pre nemajetných, 1991
Mediální kultura, 1997
Hloupý Honza v síti, 2002
Marketingová komunice v oboru služeb I - II, 2006-2008
Reklama a PublicRelations v mediální síti, 2008
Management mediálních procesů, 2008

https://stolicny.websnadno.cz/Literarni-tvorba---tvorba-pro-deti.html


Inspirující myšlenky...

Dokázals jasně, že nevzdělanost, lenost a neřest jsou vlastně nezbytnými vlastnostmi pro zákonodárce. Ale z toho, co jsem se dověděl z tvé zprávy, a z odpovědí, které jsem z tebe pracně vymámil a vyždímal, nemohu leč usoudit, že valná část tvých krajanů je nejškodlivější drobná hnusná havěť, jaká se kdy z dopuštění přírody plazila po povrchu země.
Jonathan Swift, Gulliverovy cesty