stolicky peter

 

 

 

 

 


Peter Stoličný (*19. 3. 1945)

původně slovenský spisovatel a scénárista

Studoval réžii a dramaturgii v Praze. Později pracoval v Bratislavě jako televizní a divadelní dramaturg. V současné době žije v Česku a vyučuje mediální komunikaci.

Bibliografie:

Tri muzikály (hudebnina), 1979
Dve záhady, 1987
Polepetko (hra, muzikál, naposled i knižně) 1987
Rozprávky o dopravných značkách, 1987
Šimpanzi zo siedmej C, 1998
Tarzan v Atlantidě, 1993
Kuchárska kniha pre nemajetných, 1991
Mediální kultura, 1997
Hloupý Honza v síti, 2002
Marketingová komunice v oboru služeb I - II, 2006-2008
Reklama a PublicRelations v mediální síti, 2008
Management mediálních procesů, 2008

https://stolicny.websnadno.cz/Literarni-tvorba---tvorba-pro-deti.html


Inspirující myšlenky...

Nic se mi nezdá v posledních letech tak opovrženíhodné jako bujení oplzlých slov bez jakéhokoli důvodu v dílech a rozhovorech našich spisovatelů. Tato předstíraná liberalizace je odsouzeníhodné překrucování svobody. Proto odmítám jakoukoli sexuální opovážlivost a slovní exhibicionismus.
Luis Buñuel, Do posledního dechu