stolicky peter

 

 

 

 

 


Peter Stoličný (*19. 3. 1945)

původně slovenský spisovatel a scénárista

Studoval réžii a dramaturgii v Praze. Později pracoval v Bratislavě jako televizní a divadelní dramaturg. V současné době žije v Česku a vyučuje mediální komunikaci.

Bibliografie:

Tri muzikály (hudebnina), 1979
Dve záhady, 1987
Polepetko (hra, muzikál, naposled i knižně) 1987
Rozprávky o dopravných značkách, 1987
Šimpanzi zo siedmej C, 1998
Tarzan v Atlantidě, 1993
Kuchárska kniha pre nemajetných, 1991
Mediální kultura, 1997
Hloupý Honza v síti, 2002
Marketingová komunice v oboru služeb I - II, 2006-2008
Reklama a PublicRelations v mediální síti, 2008
Management mediálních procesů, 2008

http://stolicny.websnadno.cz/Literarni-tvorba---tvorba-pro-deti.html


Myšlenky z knih

Dokážeme jíst maso jedině proto, že nemyslíme na to, jak je to kruté a hříšné. Existuje mnoho zločinů, které jsou dílem člověka a jejichž zlo plyne z opuštění zvyků, obyčejů a tradic. Ale krutost mezi ně nepatří. Je to smrtelný hřích a nepřipouští žádné argumenty ani racionalizace. Jen jestliže nedovolíme svým srdcím, aby ztvrdla, vyvarují se krutosti a vždy budou jasně slyšitelná. Ale my dovolujeme, aby se v nás bezstarostně zahnízdila krutost – a ten, kdo se liší, se nám zdá divný... Jestliže umlčujeme své city i přesto, že pociťujeme lítost, jen proto, abychom dělali to, co druzí, a parazitovali na životě, urážíme všechno, co je v nás dobré. Rozhodl jsem se jít vegetariánskou cestou.
Rabíndranáth Thákur