houf150.jpg

Ivo Houf (*15. 6. 1933)

- český filmový architekt a výtvarník, ilustrátor

Ilustrované knihy
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Kalich, 1992)
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Albatros, 2002)
Kahoun, Jiří. Příhody včelích medvídků (Albatros, 2005)
Kahoun, Jiří. Včelí medvídci od jara od zimy (Albatros, 2007)

Filmografie
1997 Pták Ohnivák [výtvarník .... návrh a realizace loutek]
1992 Dvanáct měsíčků [TV hra] [výprava-architekt]
Kačenka a strašidla [výtvarník]
Kačenka a zase ta strašidla [výtvarník]
1991 O zapomnětlivém černokněžníkovi [výtvarník]
1970 Pinocchiova dobrodružství II. [TV film] [výtvarník .... loutek]
1967 Pinocchiova dobrodružství [TV film] [výprava-architekt]
1963 Tři zlaté vlasy děda Vševěda [výtvarník]
1962 Malý Bobeš ve městě [výtvarník .... ilustrace]
1961 Malý Bobeš [výtvarník]
1959 Prázdniny v oblacích [kostýmy] [výtvarník]


Zdroj: https://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=438

medvidci1.jpg

Inspirující myšlenky...

Zkušenost mě přesvědčila, že zdrojem obdivu a úcty k největším spisovatelům bývá, a to i u lidí, kteří je čtou a píší o nich, jen slepě přijímaný vžitý názor; nevyslovují vlastní soud a nerozpoznali jejich přednosti sami. Víš přece, že nejen ve stoletích špatného a zkaženého úsudku, ale i v dobách zdravé literární střízlivosti většina čtenářů raději obdivuje nápadné a zjevné krásy než krásy jemné a skryté, spíše vzlet než věrohodnost, častěji vnějškovost než podstatu a obvykle spíše průměrnost než nadprůměrnost.
Giacomo Leopardi (1798 − 1837), Parini čili o slávě