tomanek150.jpg

Jan Tománek (*14. 12. 1947, Praha)

malíř, ilustrátor, grafik, věnuje se také plakátové a animované tvorbě.

Vystudoval VŠUP u prof. Zdeňka Sklenáře.

Bibliografie

Sýs Karel: Co všechno svítí, 1983
Sýs Karel: Co všechno létá, 1984
Klement  Bohumil: Český jazyk pro 7. ročník ZŠ, 1984
Lahoda Zdeněk: 2x inspektor Láska, 1984
Kahoun Jiří: Největší rybáři, 1985
Jobánek Jiří: Hledání uzlů, 1985
Rozman Smljan: Příhody obláčky Nezbedy, 1987
Čechura Rudolf: Hugo z hor, 1989
Čechura Rudolf: Případ medvěd 09, 1990
Hronová Karla: Čeština pro cizince, 1993

TV seriály

spolu s manželkou Dagmar Doubkovou
Balabání
Dobrodružství pod vrbami
Kamarádi pana Semtamťuka

tomanek450.jpg

Inspirující myšlenky...

Vždycky se najde někde balvan nebo břeh nebo pařez, který se nebojí brzdit povodeň kalné hlouposti. Zbabělci jsou nepochybně nebezpečný živel, ale co teprve odvážní blbci? Mnohdy jsem seděl u stolu pokrytého ubrusem, na kterém včerejší a předvčerejší omáčky nakreslily mapy neznámých světů, a přemýšlel, proč je tolik vedoucích a tak málo vědoucích? Problém je totiž v tom, že kdo myslí jen na sebe, ochudí jiné o sebe, ochudí sebe o jiné, zakrní a pak zahyne... Mít rád lidi a milovat lidi to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí.
Jan Werich (1905 – 1980)