ricanova150


Tereza Říčanová
(*1974)

Ilustrátorka, grafička, malířka

Absolvovala VŠUP u prof. Jiřího Šalamouna, v roce 1999 ukončila studium na VŠUP obor ilustrace a grafika u prof. Šalamouna. Od roku 1998 žije na statku v Mezné u Pelhřimova, kde se věnuje volné tvorbě, třem dětem a hospodářství.

Bibliografie:

Kubín Josef Štefan: Baba nad čerta, 2001
Krajiny hranice (katalog), 2002
Keret Etgar: Létající Santini, 2005
Kozí knížka, 2005
Vánoční knížka, 2006
Měsíček svítí, 2008
Noemova archa, 2010 (cena Knihopábitel 2010)
Velikonoční knížka, 2012
Obrazy světa, 2017

ricanova vanocni knizka 2

ricanova vanocni knizka 1
Vánoční knížka

Inspirující myšlenky...

Moderní filosofové tvrdí, že se jim nelíbí věčný trest na onom světě. Můžou být spokojeni. Stvořili věčný trest už zde, na tomto světě. Škvařit se navěky v pekle je samo o sobě dost zlé, ale octnout se v pekle na mírném ohni a ještě muset uznat, že teplota je snesitelná – to je přímo nesnesitelné. Všechno běží den po dni dál, pokud se zabýváme věcmi. Všechno se naopak prudce zarazí, jakmile přejdeme k lidem. Žádné subtilní duchovní zlo nemůže být založeno na faktu, že se lidé pořád vytahují svými nectnostmi – nesnesitelnými se stávají, až teprve když se začnou vytahovat svými ctnostmi. Moderní svět je špatný, protože je civilizovaný.
Gilbert Keith Chesterton (1874 – 1936)